OM KÖREN

Sofia Johanssons Kammarkör grundades år 2005 i Göteborg. I dag är vi cirka 20 sångare, de flesta med relativt stor körvana. Vi strävar ständigt efter att utvecklas och upptäcka nya musikaliska uttryck.

Kören repeterar på tisdagar kl 18.30 – 21.00 i Johannebergskyrkan och ger regelbundet konserter i Göteborg med omnejd. Vi sjunger huvudsakligen a capella, men har även återkommande samarbeten med instrumentalister och orkestrar. 

VÅR MUSIK

I vår repertoar ingår såväl klassiska verk som nutida tonsättare. Vi utforskar gärna nyskriven musik och har uruppfört flera verk av tonsättare som Andrew Yiu, Ellen Finnilä-Göransson och Gunnar Eriksson. Kören anlitas emellanåt för framträdanden i privata sammanhang, ofta kring högtider som advent, lucia och valborg.

VÅR MUSIK

Vi utforskar gärna nyskriven musik och har uruppfört flera verk av tonsättare som Andrew Yiu, Ellen Finnilä-Göransson och Gunnar Eriksson. Även välkända stycken ingår i repertoaren, exempelvis Faurés Requiem och Förklädd Gud. Kören anlitas emellanåt för framträdanden i privata sammanhang, ofta kring högtider som advent, lucia och valborg.

Vill du veta hur vi låter? Här kan du lyssna på kören.

OM SOFIA JOHANSSON