OM KÖREN

Sofia Johanssons Kammarkör grundades år 2005 i Göteborg. I dag är vi cirka 20 sångare, de flesta med relativt stor körvana. Vi strävar ständigt efter att utvecklas och upptäcka nya musikaliska uttryck.

Kören repeterar på tisdagar kl 18.30 – 21.00 i Johannebergskyrkan och ger regelbundet konserter i Göteborg med omnejd. Vi sjunger huvudsakligen a capella, men har även återkommande samarbeten med instrumentalister och orkestrar. 

VÅR MUSIK

I vår repertoar ingår såväl klassiska verk som nutida tonsättare. Vi utforskar gärna nyskriven musik och har uruppfört flera verk av tonsättare som Andrew Yiu, Ellen Finnilä-Göransson och Gunnar Eriksson. Kören anlitas emellanåt för framträdanden i privata sammanhang, ofta kring högtider som advent, lucia och valborg.

OM SOFIA JOHANSSON

Sofia Johansson är dirigent, sångpedagog och kyrkomusiker. Hon är utbildad vid Betelseminariet i Stockholm, Högskolan för scen och musik i Göteborg och Hochschule für Künste i Bremen.


Sofia har varit körens ledare sedan 2008. 2017 bytte kören namn till Sofia Johanssons Kammarkör för att framhäva hennes centrala roll som konstnärlig ledare.

”Min musikaliska drivkraft kommer ur en tro på musikens möjligheter att uttrycka det vi bär inom oss, att gestalta vår uppfattning om livets villkor. Med ett ärligt och personligt uttryck kan vi glädja och trösta både oss själva och andra.”

Sofia Johansson